Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recomanacions

A CAMARASA I EL SEU ENTORN HO PODEM PASSAR D’ALLÒ MÉS BÉ!

 

Camarasa és una destinació de natura i patrimoni per excel·lència. Són molts els espais naturals que comptem amb mesures de protecció per tal de preservar, conservar al gran patrimoni natural que hi habita. Hi trobem espais amb certificacions PEIN (Aiguabarreig Segre- Noguera Pallaresa), Reserva de Fauna Salvatge de Sant Llorenç, Zones de nidificació d’aus (ZEPA) i conjunts monumentals (BCIN), jaciments arqueològics ( patrimoni de la humanitat per l'UNESCO)

 Important a tenir: som una destinació típicament de natura, això vol dir que heu de preveure calçat adequat, també trobareu d’espais destinats al bany i activitats aquàtiques ( preveure equitació d’aigua) . Pels amants de l’ornitologia no us deixeu emportar els aparells necessaris per a la seva observació.

 

I per fer-ho al màxim, que els altres també en puguin gaudir i per cuidar l'espectacular medi que ens envolta,

hem de seguir uns senzills consells!

 

COM GAUDIR PLENAMENT DE CAMARASA

 -Els mesos d’estiu, podeu banyar-vos a L’espai Natural  Maria Rúbies ( Camarasa). La resta de zones, no us ho recomanem: podeu fer-vos mal i per salubritat, us ho desaconsellem*

- Els espais naturals, no disposen de recollida de brossa, cal que cadascú es faci responsable de la seva recollida

 - A Camarasa hi ha més de 30 allotjaments turístics repartits per tot el municipi, per seguretat dels espais naturals, no es permet cap mena d’acampada/ picnic fora dels espais habilitats.

 -A les mascotes els hi encanten els entorns naturals. Com que s’emocionen molt, els heu de portar lligats, per la seva seguretat i la de la resta.

-No està de més dir els cops que convinguin que el foc és molt perillós…per tant, prohibit fer fogueres, usar fogonets o qualsevol cosa per cuinar.

  -Vigileu, perquè a vegades aparquem sense mirar si bloquegem el pas i està prohibit fer-ho si impediu entrar en una finca, carrer, camins, voreres o al costat del riu. Vaja, una cosa de sentit comú, oi?

 -L’aigua que brolla dins aquests espais té bon color i és bonica a la vista i per fer fotos, però no és potable! Si no voleu tenir un mal de panxa, com a mínim, ja sabeu que no heu de fer*

 -Pel vostre bé, està prohibit l’ús de tota embarcació motoritzada mecànica o elèctrica. Excepte personal autoritzat per  l’ajuntament i serveis d’emergències o agents de l’autoritat.

-Els drons o altres aparells voladors estan de moda, però això és una zona amb moltes aus protegides i no les podem espantar o ferir. Així que queda prohibit el seu ús excepte els autoritzats expressament

 - No s’admet la pràctica del motocròs i del trial, per seguretat dels motoristes, per preservar l’entorn, respectar la fauna i els turistes.

 -Alerta, que si feu rutes fora dels itineraris senyalitzats o de zones públiques es farà sota la vostra responsabilitat, responent als danys propis i els que provoqueu als altres.

 

*L’Ajuntament de Camarasa disposa d’ordenances reguladores dels usos dels Espais Natural, i no es fa responsable dels danys i perjudicis que pot suposar als usuaris.