Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Llorenç de Montgai

erMG_9652.JPG

Sant Llorenç de Montgai, a les ribes del pantà homònim, destaca per, la Reserva Natural de Fauna Salvatge a l'embassament, què acull durant gran part de l'any moltes espècies d'aus aquàtiques. La diversitat de perspectives en tan curt espai és extraordinària. És aconsellable fer l'excursió a la tardor, època de pas de les aus migratòries, i dur prismàtic per contemplar-les millor.
En l'estació de descans d'aus migratòries, hi podeu veure el cabussó emplomallat, el bernat pescaire, l'agró roig, l'arpella i el boscaler comú... A més, si mireu cap a les cingleres, també hi veureu voltors comuns, l'àguila cuabarrada, el falcó pelegrí.
Un espai natural ple de racons i vistes espectaculars al Segre, a la paret de l'Òs, les serres del Mont-roig i Monteró al mateix temps que ens transportarà a la prehistòria amb la descoberta del Jaciment de la Roca dels Bous.

Us recomanem pujar al Castell de Sant Llorenç, on podreu visitar l'ermita i l'antiga església romànica de Santa Maria del Castell, d'una sola nau capçada per un absis semicircular ornat interiorment amb un fris. La volta, sobre arcs torals, és lleugerament apuntada. A migdia té una arcada gòtica tapiada i sobre aquesta façana hi ha el campanar de paret. Des d'aquí gaudireu d'unes excel·lents vistes de Sant Llorenç de Montgai i la serralada del Montsec.

L'espectacularitat de l'espai i per totes les possibilitats que ofereix, Sant Llorenç de Montgai és ideal per a la pràctica esportiva com: el senderisme, caiac, pesca, l'escalada, BTT, durant tot l'any.

No podeu visitar Sant Llorenç sense fer el tomb al pantà, la visita al castell per les seves espectaculars vistes o gaudir de la gastronomia als dos restaurants.