Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fontllonga

fontllonga1.jpg

El poble de Fontllonga situat damunt l'embassament de Camarasa. El nucli de menys de 30 habitants conserva el seu encant d'arquitectònic de muntanya, des d'on es gaudeixen de les belles panoràmiques del Montsec i l'embassament.
Al centre del nucli, hi trobem l'Església romànica, el temple es caracteritza pels seus carrerons escairats d'aspecte irregular, que li atorguen un aspecte rústic molt propi, i mostra diferents etapes de l'evolució de diverses fases arquitectòniques: la planta de l'església del segle XI, les façanes, arcs i motllures dels segles XIII-XIV, i altres elements interiors o el mateix campanar, que se situen als segles XVII i posteriors.

El Castell de Fontllonga, ubicat a la part alta del poble, en un dels contraforts més meridionals de la serra de Sant Mamet, damunt de l'embassament de Camarasa. Les primeres notícies del castell corresponent a l'any 1049. Per la seva ubicació el castell es comunicava per la part de llevant, amb el castell de Figuerola i el castell de Cabrera; i per la part de ponent, amb els castells de Sant Oïsme, Montaspre, Montclús i amb el castell d'Oroners.

Durant el mes de desembre els habitants de Fontllonga mostren el seu pessebre a les diferents façanes del poble.

Fontllonga disposa de diferents serveis d'allotjament, com un alberg, i habitatges turístics i un restaurant.

Us recomanem de fer un bon passeig de Fontllonga a Figuerola de Meià, pel camí antic (a peu i BTT).