Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Camarasa

IMG-20190204-WA0010.jpg

La vila de Camarasa data del segle XI i s'ha anat adaptant a la seva història, d'aquestes èpoques es conserva el Castell. La vila la configuren un conjunt de carrers estrets i la majoria d'ells costeruts seguint la forma del turó. Conserva, el portal del Segre, reedificat de la guerra dels Segadors, fou una porta de la vila fins entrat el segle XIX, l'església romànica de Sant Miquel, la torre dels moros, el pou de gel.
La construcció de la pressa i central hidroelèctrica va suposar un gran canvi econòmic i social a Camarasa, podeu visitar els diferents recorreguts de la ruta de la seva construcció pels carrers de Camarasa.
La part baixa del poble, destaca per la seva bellesa natural, amb el traç de l'aiguabarreig Segre- Noguera Pallarès, declarat zona natural d'interès nacional. A pocs metres del centre de població, trobem el Pont de Camarasa, d'important valor estratègic, ha estat objectiu militar a totes les guerres, de l'edat mitjana fina al segle XX, ara mateix parcialment destruït.

I per tots els que els agradi gaudir d'unes bones vistes en alçada, podeu pujar a preu, bicicleta o cotxe a l'ermita de Sant Jordi al capdamunt del puig de Sant Jordi.