Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cremes colectives permisos de foc

DIVENDRES 15 MARÇ 2024

Tal com ens informen des del Servei de Prevenció d´Incendis  de la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi Ambient del Departament d´Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya:

Us fem saber que a partir de demà s´inicia el període d´Autoritzacions de cremes col.lectives de restes agrícoles en microexplotacions o explotacions agràries ( del 15 de març al 14 de juny i del 16 de setembre al 15 d´octubre), a través de la plataforma EACAT.

Aquesta autorització només es vàlida per la crema de residus vegetals en explotacions agràries. No es vàlida per la crema de residus vegetals d'horts o superfícies d'autoconsum, ni  per altres tipus de residus vegetals com són els de tipus domèstic, de jardineria o del sector serveis. Tampoc és vàlida per a la crema de marges, canyars, rases, focs d'esbarjo, barbacoes o qualsevol altra activitat amb perill d’incendi forestal.

El Departament informa com  a possibles opcions alternatives a la crema,  portar-ho a la Deixalleria Comarcal (fins a 500 kg al mes de manera gratuïta). Compostatge o bé trituració.

Podeu sol.licitar-la a l´Ajuntament presencialment, per telèfon 973420009 o bé a l´adreça ajuntament@camarasa.cat

Podeu tramitar la vostra sol.licitud telemàticament a través del formulari:

https://ovt.gencat.cat/gsitgf/AppJava/traint/renderitzar.do?reqCode=inicial&set-locale=ca_ES&idServei=M02760SOLC